De 3 principper

De 3 Principper

Som psykolog arbejder jeg ud fra de 3 principper, der er en anden måde at forstå psykologien og sindet på, end du måske er vant til. Det var Sydney Banks der oprindelig formulerede de tre principper om tanker, bevidsthed og psykisk sundhed.

 

Tanker

Vi oplever altid vores oplevelser gennem vores tanker. Tanker strømmer gennem os løbende igennem dagen. De tanker vi fastholder, tænker videre over og tager alvorligt skaber følelser.

Du kan se min lille video om princippet tanke her:

 

 

Bevidsthed

Vi kan være mere eller mindre bevidste om vores tanker. Jo højere vores bevidsthed er, jo mere klart ser vi verden og jo lettere at det at skelne mellem, det der sker i verden og det vi tænker om det der sker. Bevidstheden går helt naturligt op og ned i løbet af dagen. Det kan opleves som en stor hjælp at være bevidst om det naturlige i at bevidstheden og humøret dykker.

Du kan se min lille video om princippet bevidsthed her:

 

Psykisk sundhed

Psykisk sundhed – eller livskraft, som det typisk er oversat til. Vores psykiske sundhed er altid med os. Den betyder at sindet altid stræber efter at du trives. Den mentale ro er altid i dig. Du kan overdøve roen med overtænkning, men din psykiske sundhed, din bevidsthed og dit design kan ikke gå i stykker.

 

Du kan se min lille video om princippet psykisk sundhed her:

 

 

Du er ikke dine tanker

Dine tanker er flygtige. De kommer og går. Du er ikke dine tanker. Du er den, der vælger hvilke af tankerne, du vi tage alvorligt og hvilke du vil bruge tid på at tænker videre over.

Du er ikke dine følelser

Din personlighed er heller ikke dine følelser. Følelserne skifter fra øjeblik til øjeblik, fra time til time og dine følelser skabes på ny i nuet af de tanker du tager alvorligt og dykker ned i. Nogle gange er du hjælpsom, andre gange føler du dig sikkert egoistisk. Nogle gange er du glad, andre gange er du irritabel. Nogle gange er du sjov andre gange mere stille. Det er ikke din personlighed. Det er bare dine følelser.

Du er ikke din diagnose

Diagnosen er blot den beskrivelse psykiateren gav dig på baggrund af det mønster, han så. Du er hverken din depression eller din angst. Du er bare dig, der reagerer så godt du kan ud fra de tanker og den forståelse, du har lige nu.

 


 

Betaling

  • Pris: 1000,- per time
  • Betaling kontant eller med MobilePay til: 34423
  • Dankort modtages ikke
  • Afbestilling af tid senest dagen inden kl 16.00. For sen afbestilling faktureres fuldt.

MobilePay